Unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare evaluate periodic de ARACIP

21.07.2022

Unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare care nu au fost supuse evaluării externe periodice/evaluării externe pentru acreditare în ultimii 5 ani au obligația conform legislației să solicite evaluarea externă periodică Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a trece prin această procedură în anul școlar 2022-2023. 

Ce pași urmează o unitate de învățământ în vederea evaluării periodice? 

1. Depune o cererea de evaluare periodică  atât în format letric la sediul ARACIP cât și în format electronic pe platforma https://calitate.aracip.eu cel târziu până la data de  02.06.2023.  Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul ARACIP de la adresa: https://aracip.eu/categorii-documente/informatii-utile-despre-evaluarea-periodica-2021

2. Semnează contractul de prestări servicii. Achită în termen de 5 zile tariful de 9597 lei/nivel, pe baza facturii emisă de ARACIP. (informațiile privind tariful de evaluare externă periodică se găsesc la adresa: https://aracip.eu/storage/app/media/Documente/TARIFE/Tarife%20de%20evaluare%20ARACIP_01.01.2022.pdf 

3. Completează datele și documentele solicitate pe platforma https://calitate.aracip.eu

Documente ce vor fi încărcate în platformă: 

Documente specifice învățământului liceal, vocațional și tehnologic, învățământului profesional și învățământului postliceal: 

Informații suplimentare cu privire la documentele ce se încarcă în platformă se pot obține de la adresa: https://aracip.eu/storage/app/media/2022/Instructiuni/Instruc%C8%9Biunea%20nr%202_2022_ACREDITARE.pdf  

ARACIP întocmește nota de verificare a documentației. 

4. Unitatea de învățământ completează (dacă este cazul) în termen de 15 zile de la comunicare datele și documentația conform solicitărilor din nota de verificare. 

ARACIP emite hotărârea de evaluare externă și comunică inițiatorului data de derulare a vizitei de evaluare externă. 

În urma vizitei este întocmit și publicat raportul de evaluare externă. 

Ce se întâmplă cu școlile și grădinițele care nu depun această solicitare? 

Începând cu anul şcolar 2024-2025, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu vor/va mai repartiza/aviza plan de școlarizare pentru clasele de început de ciclu unităților de învățământ de stat şi particular care nu au solicitat Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar derularea procesului de evaluare externă, conform calendarului. 

 

Dacă nu utilizați încă o platformă de management organizațional, vă invităm să solicitați o sesiune demo live cu HARRISON APP. Veți descoperi o platformă ușor de utilizat și de configurat pentru toate nevoile organizaționale - de la proceduri SCIM și CEAC personalizate pentru instituția dumneavoastră, la crearea de comisii și organizarea automată a fluxului de elaborare, verificare, avizare și aprobare a procedurilor.
SOLICITĂ DEMO HARRISON APP