ATELIER PRACTIC SCIM: Implementarea Strategiei Naționale Anticoupție (SNA)

Strategia Națională Anticorupție (SNA) presupune asumarea unei Agende de integritate prin care să armonizeze evaluarea riscurilor și a vulnerabilităților la corupție cu eficientizarea mecanismelor de prevenire, educație și combatere a fenomenului și cu respectarea standardelor de integritate ce au stat la baza elaborării Planului de integritate.

Descriere despre curs

Implementarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) este un proces care are scopul de a forma o cultură a integrității și presupune orientarea spre obținerea unor rezultate cât mai eficiente în promovarea integrității și lupta împotriva corupției.
Strategia Națională Anticorupție (SNA) presupune asumarea unei Agende de integritate prin care să armonizeze evaluarea riscurilor și a vulnerabilităților la corupție cu eficientizarea mecanismelor de prevenire, educație și combatere a fenomenului și cu respectarea standardelor de integritate ce au stat la baza elaborării Planului de integritate.
Etapele de implementare a SNA reunesc măsurile de transparență instituțională și de prevenire a corupției, consolidarea mecanismelor de identificare și gestionare a riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților, precum și promovarea integrității organizaționale.

Agenda

Subiectele discutate în cadrul atelierului vor fi:

1. Etapele implementării Strategiei Naționale Anticorupție;
2. Elaborarea Agendei de integritate și diseminarea Planului de integritate;
3. Bune practici în coordonarea Grupului de Lucru;
4. Instrumente și tehnici de punere în aplicare a măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției;
5. Managementul riscurilor și vulnerabilităților la corupție.

Detalii curs

Durata cursului

8 ore

Perioada

-

Locatie

Ateliere

Cost

850,00 RON + TVA

Intervalul orar

-

*Costul afișat este per participant. Perioada de desfășurare, locația și intervalul orar sunt stabilite de comun acord cu entitatea publică. Costul necesar deplasării și cazării lectorului va fi adăugat la costul total al cursului, dacă este cazul.

Lector - Oana Marilena Manta

Cu o experiență profesională de peste 12 ani atât în sectorul privat, cât și în cel public, Marilena Manta face parte de aproximativ 2 ani din echipa Harrison Consulting.

Absolventă a Facultății de Litere, Facultății de Finanțe Bănci-Contabilitate, Master Gestiune și Audit Financiar și a Facultății de Științe Juridice și Administrative – Drept, a lucrat cu precădere în mediul public, unde a participat activ la documentarea și implementarea sistemelor de management al calității, la implementarea și monitorizarea sistemului de reguli, procese și cele mai bune practici de guvernanță corporativă, la implementarea și dezvoltarea sistemului de control intern managerial, precum și la auditarea internă a entității. Totodată, se dedică, în mod curent, instruirii cursanților în domenii precum: audit intern, etică și integritate, control financiar preventiv, regimul incompatibilităților și conflictului de interese, precum și asistență socială.

Cunoștințele pentru activitățile desfășurate au cunoscut o îmbunătățire continuă și au fost completate de numeroase cursuri de formare profesională, fiind certificată de Institutul Național de Control Intern și de Autoritatea Națională Calificări pentru modulul de Contabil, Controlor Financiar, Auditor Intern și Manager. În cadrul Harrison Consulting, Marilena Manta îmbină eficient cunoștințele teoretice cu elementele practice, păstrând caracteristica de bază, respectiv aplicabilitatea în cadrul funcției de consultant în management.

Formular de ofertare