CEAC - Când și cum introducem informațiile în platformă pentru a realiza Raportul Anual de Evaluare Internă (RAEI)?

Înscrie-te

 

Calitatea educaţiei este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin care sunt îndeplinite aşteptările beneficiarilor, precum şi standardele de calitate.

 

Înscrie-te la curs și vei putea să îmbini într-un mod eficient cunoștințele teoretice cu elementele practice. Totodată, vei avea prilejul de a dezvolta metode de lucru proprii sub îndrumarea unui specialist.

 

Asigurarea calităţii educaţiei este realizată printr-un ansamblu de acţiuni de dezvoltare a capacităţii instituţionale de elaborare, planificare şi implementare de programe de studiu, prin care se formează încrederea beneficiarilor că organizaţia furnizoare de educaţie îndeplineşte standardele de calitate.

Evaluarea calităţii educaţiei constă în examinarea multicriterială a măsurii în care o organizaţie furnizoare de educaţie şi programele acesteia îndeplinesc standardele şi standardele de referinţă. Atunci când evaluarea calităţii este efectuată de însăşi organizaţia furnizoare de educaţie, aceasta ia forma evaluării interne.

Controlul calităţii educaţiei în unităţile de învăţământ preuniversitar presupune activităţi şi tehnici cu caracter operaţional, aplicate sistematic de o autoritate de inspecţie desemnată pentru a verifica respectarea standardelor prestabilite. Îmbunătăţirea calităţii educaţiei presupune evaluare, analiză şi acţiune corectivă continuă din partea organizaţiei furnizoare de educaţie, bazată pe selectarea şi adoptarea celor mai potrivite proceduri, precum şi pe alegerea şi aplicarea standardelor de referinţă."

CUI SE ADRESEAZĂ ACEST CURS?

 • Membrilor comisiei de evaluare și asigurare a calității;
 • Celor care doresc să se perfecționeze în domeniu sau doresc să dobândească abilități practice în conformitate cu cele mai noi modificări legislative în stabilirea principalelor norme profesionale pe care persoanele desemnate să exercite activitatea trebuie să le îndeplinească;
 • Directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar.

 

CE BENEFICII VEI OBȚINE ÎN URMA CURSULUI?

 • Vei înţelege rolul Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii
 • Vei putea să identifici soluții practice pentru activitatea ta profesională
 • Vei dezvolta competenţe de autoevaluare a nivelului calităţii educaţiei furnizate.

 

AGENDA CURSULUI

1. Noutăți legislative privind evaluarea și asigurarea calității

2. Platforma https://calitate.aracip.eu/

 • Utilizatori și roluri
 • Procedura de înregistrare FE
 • Centralizator –concepte generale
 • Baza de date a școlii

3. Raportul anual de evaluare internă (RAEI)

 • Centralizator – calendarul global de raportare
 • Realizare - Constrângeri cronologice, realizare activităţi planificate în anul anterior şi activităţi noi/neplanificate;
 • Evaluare - Constrângeri cronologice, nivelul de realizare al indicatorilor, filiere, impact în revizuire;
 • Revizuire - Constrângeri cronologice, activităţi de evaluare şi îmbunătăţire a calităţii, activităţi obligatorii, impact în planificare;
 • Planificare – Constrângeri, planificare activităţi, impact RAEI următor.
 • Finalizare RAEI

 

PROGRAMUL CURSULUI: 15 :00 - 19 : 00

COST: 950 lei  + TVA 

DURATA: 2 zile, 4h/zi

Taxa de participare include materialele de curs și certificatul de participare.

 

Curs: CEAC - Când și cum introducem informațiile în platformă pentru a realiza Raportul Anual de Evaluare Internă (RAEI)?

Perioada:

Locație: Online - Transmisie Live din Studioul Harrison - ONLINE

Acreditare: Harrison

Preț: 950,00 RON, la care se adauga TVA

Lector - Mariana Daniela Tiution

 

Mariana este de profesie cadru didactic. Din 2007 coordonează în școala din care provine, Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității (CEAC). Din anul 2010 este și formator-consilier al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

În ultimii ani a format un număr mare de directori și membri ai CEAC în cadrul cursurilor organizate de ARACIP și Casa Corpului Didactic privind metodologia și instrumentele de evaluare internă și externă a calității educației.

Completați formularul de mai jos și veți fi contactat in cel mai scurt timp

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
+
Adaugă participant
+
Adaugă participant
-
Elimină participant
Total
950 RON
Prețul nu include TVA

Testimoniale

"Prezentare foarte clară și bine sistematizată. Foarte folositor începătorilor din domeniul achizițiilor, oferind totodată și subtilități folositoare celor avansați. Vă mulțumesc!"

Mihaela P., administrator

"Informațiile furnizate au fost interesante. În calitate de auditor financiar pentru proiecte nerambursabile din fonduri europene sau alte fonduri m-am confruntat cu o diversitate de achiziții publice privind produse, servicii sau lucrări."

Mihai M., auditor financiar

"Acest curs mi-a dat încredere că pot răspunde de această comisie la nivel de unitate. Am primit informația necesară într-un mod perceptibil unei persoane nefamiliarizate cu terminologia de specialitate. Am primit răspunsuri lămuritoare întrebărilor adresate. Felicitări și mulțumesc pentru șansa de a participa la o astfel de prezentare."

Florina B., profesor, jud. Bihor

"Pot sa spun că după cursul Ștefaniei Popa am rămas cu un sentiment de inspirație, cu convingerea că am învățat multe despre obiectivele, riscurile, identificarea, evaluarea și gestionarea riscurilor la nivel de compartiment - contabilitate, dar mai ales cu un alt nivel de cunoaștere a mea și a colegilor din instituția la care lucrez. Noi am participat la webinar toata echipa de SCIM. Vă mulțumim încă o dată, sunteți o sursă de inspirație pentru noi."

Adriana D., administrator financiar liceu, Cluj

"Despre cursul prezentat de Ștefania Popa, la care am participat, pot afirma că este extrem de util. A venit la momentul potrivit, având în vedere faptul că apar tot mai multe modificări în cadrul acestui compartiment și, de aceea, încercăm să ne adaptăm, să putem elabora, revizui, actualiza documentele necesare și optimiza activitățile interne. Pe tot parcursul cursului Ștefania a demonstrat cunoașterea domeniului în care activează, așteptând cu nerăbdare să-i fie puse întrebări la care să răspundă cu cât mai multe detalii. Recomand participarea la cursurile Harrison."

Aneta I., director liceu, Călărași

"Informația cursului este documentată, concisă și la obiect. Apreciez efortul lectorului de a răspunde tuturor întrebărilor adresate de către cursanți."

Simona D., APIA

"Cursurile susținute pe platforma Harrison sunt foarte bine structurate și oferă informațiile necesare celor care lucrează în unitățile de învățământ. După desfășurarea cursului am primit toate materialele prezentate la curs, ceea ce ușurează mult munca. Am participat la două cursuri online pe această platforma și sunt foarte mulțumită."

Dana I., secretar liceu, Cluj

Întrebări frecvente

Diplomele acreditate ANC sunt recunoscute de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale precum si de catre Ministerul Educatiei Nationale. Ca urmare a absolvirii unui curs acreditat ANC, certificatul eliberat poate fi:
Certificat de calificare profesionala pentru programele de calificare sau recalificare.
Certificat de absolvire pentru programele de initiere, perfectionare, specializare, precum si la absolvirea fiecarui modul, in cazul programelor de formare profesionala structurate pe module.

Diplomele Harrison Consulting & Management se numesc certificate de participare si sunt eliberate cursantilor care participa la aceste programe de formare sub semnatura si stampila proprie a societatii. In cazul functionarilor publici, aceste certificate sunt eliberate in temeiul art. 5 lit. a din HG nr. 1066/2008.
Da, toate programele de formare profesionala se pot achizitiona din catalogul electronic (S.E.A.P).
In functie de numarul participantilor din cadrul aceleiasi institutii si a locurilor disponibilie, ofertele financiare vor fi personalizate.
Pentru anularea participarii si/sau stornarea facturii si a sumei achitate, este necesara transmiterea unei notificari scrise pe adresele [email protected] sau [email protected] cu minim 7 zile inainte de data de inceput a cursului.

In cazul anularii unei rezervari de cazare, notificarea se va transmite cu minim 20 de zile inainte.
Completezi formularul de inscriere de mai sus sau descarci si completezi formularul in format PDF de aici si il transmiti la adresa [email protected]. Formularul tine loc de contract. In baza acestuia se va emite factura fiscala.
Plata se va efectua pe baza facturii fiscale prin transfer bancar in cazul operatorilor economici sau prin Trezorerie in cazul autoritatilor contractante.
Factura va fi stornata si se va returna suma incasata.
Vei fi contactat in timp util si informat cu privire la noua data stabilita pentru derularea unui curs similar.
Taxa de curs asigura toate materialele necesare: suport de curs ( in format tiparit si electronic) , agenda, pix, certificat de participare sau certificat de absolvire in functie de cursul optat.
Vreau sa ma inscriu