Contactează-ne
certificari

PNDR 2014-2020: Se prelungeşte sesiunea pentru investițiile de utilitate publică din zona ITI – Delta Dunării

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru beneficiarii publici din teritoriul ITI – Delta Dunării (ITI-DD), până la data de 31 iulie 2017, ora 16.00. Astfel, se vor prelungi sesiunile de primire a proiectelor de investiții pentru submăsura 7.2 ITI – DD (Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică), pentru submăsura 7.6 ITI – DD (Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural), și pentru submăsura 4.3 ITI – DD (Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Infrastructura de acces SILVICĂ).

            Pragul lunar de calitate pentru componenta infrastructură apă/ apă uzată a submăsurii 7.2, va fi în perioada 1 iulie – 31 iulie 2017 de 25 de puncte. Celelalte componente ale submăsurii 7.2, în speță infrastructură rutieră de interes local și infrastructură educațională și socială, vor avea un prag de calitate de 20 puncte. Tot un prag de calitate de 20 de puncte va fi aplicat și pentru proiectele depuse pentru finanțare în zona ITI Delta Dunării pentru submăsura 7.6. Proiectele pentru care se va solicita finanțare în luna iulie prin submăsura (sM) 4.3 vor avea un prag de calitate de 25 puncte.

            În prezent, pentru finanțare prin sM 7.2 ITI – DD mai sunt disponibili 88,3 milioane de euro. Dintre aceștia, 29,5 milioane de euro sunt disponibili pentru componenta infrastructură apă/apă uzată, 8,4 milioane euro pentru componenta infrastructură educațională si socială și 50,2 milioane euro pentru infrastructură rutieră de interes local.

            Totodată, 16,7 milioane euro sunt disponibili pentru investiții prin sM 7.6 ITI-DD și 3,4 milioane euro pentru investiții prin sM 4.3 Silvic ITI-DD.

 

Sursa: AFIR